Glutenfri kladdkaka

Här kommer receptet på kladdkakan!
 
  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 0,75 dl kakao
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
Smöra och ströa formen med glutenfritt ströbröd el annat
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en rund formcirka 22 centimeter i diameter.
  3. Rör ihop ägg och socker med en slev.
  4. Smält smöret.
  5. Mät upp och blanda kakao, mandelmjöl och vaniljsocker.
  6. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smöret och sirapen.
  7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i knappt 16- 20 min.
  8. Tiden kan variera beroende på vilken ugn du har så håll koll på kakan. Jag hade kakan i kylen stund, men om du gör kladdakan dagen innan och har den i kylen, så är det mycket godare!
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp