Glutenfri kladdkaka
Här kommer receptet på kladdkakan!
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 1,5 dl socker
- 0,75 dl kakao
- 1,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl ljus sirap
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Smöra och ströa formen med glutenfritt ströbröd el annat
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en rund formcirka 22 centimeter i diameter.
- Rör ihop ägg och socker med en slev.
- Smält smöret.
- Mät upp och blanda kakao, mandelmjöl och vaniljsocker.
- Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smöret och sirapen.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i knappt 16- 20 min.
- Tiden kan variera beroende på vilken ugn du har så håll koll på kakan. Jag hade kakan i kylen stund, men om du gör kladdakan dagen innan och har den i kylen, så är det mycket godare!